Energietherapie

Wie voor energietherapie bij Elisabeth Verheij komt, heeft vaak te maken met vermoeidheid, rouw, verlies. Denk aan een burnout of een depressie. Het overlijden van een dierbare of een scheiding. Het verlies van een baan. Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor iemand als het ware in het donker zit, even geen perspectief meer ziet. Maar de mensen die Elisabeth behandelt, hebben met elkaar gemeen dat ze verlangen naar energie, ontspanning en rust. Verlichting. De vreugde van Zijn.

Energietherapie: Reiki

Elisabeth helpt en ondersteunt met energietherapie in de vorm van Reiki, universele levensenergie. Ze stemt af op die energie en geeft deze helende levenskracht door via haar handen. Een soort handoplegging die je kunt voelen als warmte, maar ook als verkoeling. Daarbij lig je volledig gekleed op de behandeltafel. Wie daar moeite mee heeft, kan desgewenst de behandeling zittend op een stoel ondergaan.

Aanreiken en aanraken

Wezenlijk is dat Elisabeth de energie aanreikt. Het is aan de ontvanger om die op te nemen en er wat mee te doen. Of niet. Dat is eigen keuze, eigen verantwoordelijkheid. Reiki vraagt een open houding om te ontvangen. En om het aan te durven om zelf verder te gaan met wat er tijdens de behandeling aangeraakt wordt.

Fysieke of psychische pijn

Bij mensen die moe zijn en meer energie willen, treft Elisabeth regelmatig pijn aan. Niet verrassend. Want waar pijn is, kan energie niet stromen. Het is in feite een blokkade in je systeem. Pijn wil ook gevoeld worden. Vaak is fysieke pijn een gevolg van eerdere ervaringen. Elisabeth kan met energietherapie helpen om helder te krijgen waarmee die pijn te maken heeft. Wat heeft die jou te zeggen? Is dat duidelijk, dan is het signaal vaak niet meer nodig. Mogelijk is de behandeling ook de start van acceptatie. Energietherapie kan op verschillende manieren helend werken.

Koestering

Kom je vooral om eens lekker te ontspannen? Ook dat is prima. Het is gewoon een heerlijke ervaring om gekoesterd te worden in Liefde, als een kind. Op een lekker bedje, behaaglijk onder een dekentje en na afloop een warme kop thee. En het tintelende gevoel van frisse, nieuwe energie. Alsof de batterijen weer zijn opgeladen.

Hoe vaak?

Soms is één behandeling genoeg. Mensen weten zelf: voor nu is het goed. Of: het is beter als ik nog eens terugkom. Reiki is ook heel fijn in perioden van drukte en stress. Als je eens helemaal tot rust wilt komen. Liefst preventief. Want wie op adrenaline leeft, brandt zichzelf op.

Wat denk je ervan?

Iets voor jou, zo’n fijne behandeling? Maak gewoon eens een afspraak met Elisabeth en ervaar zelf wat energietherapie voor jou kan doen.