Labyrint lopen

Labyrint lopen is een vorm van meditatie. In feite loop je de weg naar je innerlijk, jouw centrum, en is het een ontdekkingstocht in jezelf. Je kunt met een vraag naar binnen gaan. Of met iets waarmee je worstelt. Het labyrint is dan een middel om het antwoord in jezelf te vinden. Om inzichten te krijgen. Bijvoorbeeld in de manier waarop je in het leven staat.

Labyrint lopen: antwoorden en inzichten

Het klassieke labyrint kent zeven paden. Die corresponderen met de zeven chakra’s: de zeven energiewielen die elk lichaam om zich heen heeft. Het labyrint dat Elisabeth aanbiedt kent één weg naar binnen. Je gaat dezelfde weg naar buiten en neemt de opgedane wijsheid en inzichten mee. Je loopt dus een geleid pad. Dat zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op je innerlijke pad.

Helende werking op de chakra’s

Ondertussen begeleidt Elisabeth het labyrint lopen met de welluidende klanken van klankschalen. Ze slaat ze aan in de volgorde van het klassieke labyrint. De trillingen laten je horen wat je natuurlijke vorm van Zijn is. Daarmee hebben ze een positief effect op de chakra’s en heffen ze blokkades op. De klankschalen versterken zo de werking van het lopen van een labyrint. De energie kan vrijer doorstromen en je voelt je vitaler, energieker. Of je er nu in gelooft of er bewust van bent, of niet.

Twee vormen

Elisabeth biedt in haar praktijk twee vormen van labyrint lopen aan. Individueel, via een labyrint op een vilten doek met de chakrakleuren, dat je met je vinger ‘loopt’. Ook daarbij gebruikt ze de klankschalen voor een verdieping in beleving en ervaring.

Je kunt er ook voor kiezen om het labyrint fysiek te lopen. Op een groot doek, of buiten. Bijvoorbeeld in de tuin of op een andere plek waar het energetisch klopt. Ook deze vorm van loopmeditatie is uiteraard individueel, maar wordt in een groep aangeboden.

Nieuwsgierig?

Stel je open voor een verdiepende ervaring in je leven. Ga het labyrint lopen en verbaas je erover wat het je brengt. Wil je meer weten? Neem contact op met Elisabeth en stel haar gerust al je vragen.

Zie ook de agenda