Klankmeditatie

Klankmeditatie: een weldadige manier om tot rust te komen en te ontspannen. Zeker voor wie veel in het hoofd zit, piekert en last heeft van malende gedachten. De harmonieuze klanken geproduceerd door klankschalen en andere instrumenten vitaliseren en geven nieuwe energie. De spierspanning wordt verlaagd, stresshormonen nemen af. De stroom van gedachten kalmeert. De geleide meditatie daarna brengt innerlijke rust en balans. Het mentale evenwicht waarnaar ieder mens op zoek is.

Wat is klankmeditatie?

Klankmeditatie is een vorm van mediteren waarbij de klanken en trillingen van de instrumenten die Elisabeth daarbij gebruikt, je helpen om uit je hoofd te raken. Om gewoon eens even te Zijn. Los te laten zonder inspanning. De geleide meditatie is als het ware een reis naar binnen, aan de hand van een verhaal dat Elisabeth vertelt. De klankschalen bereiden je daarop voor en versterken het effect. De combinatie van klank en meditatie zorgt voor intensere beleving en diepe ontspanning.

Hoe moet je je een klankmeditatie voorstellen?

Je zit of ligt lekker op een matje, comfortabel met kussens en een warm dekentje. Het licht is gedempt. Je geeft je over aan de rijkdom van klanken. De trillingen van de klankschalen en andere instrumenten zetten iets in beweging in je lijf. Dat maakt een klankmeditatie tot een ervaring die helend werkt op lichaam en geest. Langzaam zak je als het ware uit je hoofd. Je raakt in een andere staat van (bewust)zijn en laat je nu gemakkelijk meevoeren in de geleide meditatie.

Hoe voel je je na afloop?

Na afloop voel je je kalm en energiek tegelijk. Alsof je ontwaakt uit een diepe, verkwikkende slaap. Die effecten werken vaak nog een tijdje na. Soms worden er emoties geraakt. Ontroering of bijvoorbeeld verdriet. De uitwerking verschilt per persoon. Maar zeker is dat je de nacht erna heerlijk slaapt!

Goed om te weten

Elisabeth biedt de klankmeditaties aan in kleine groepen van maximaal zes personen. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie of andere ontspanningstechnieken om mee te kunnen doen. Je hoeft ook niets mee te brengen. Trek iets aan wat comfortabel zit.

Ook een keertje ervaren?

Graag een keer een klankmeditatie ervaren? Of liever een klankhealing, een individuele vorm van energietherapie maar dan zonder geleide meditatie? Neem contact op met Elisabeth als je nog vragen hebt. Of meld je meteen bij haar aan.

Zie ook de agenda